KORTTIDSVISTELSER

HELGER

Det finns olika former för din vistelse hos oss på Aktivera. Du som väljer att vara med i en helggrupp kommer till oss på fredag efter-middag och stannar till söndag, eller ända till måndag morgon. De som är här samtidigt som du har ungefär samma ålder och intressen. Du kommer hit en eller två helger per månad enligt ett schema vi gör upp tillsammans och träffar då samma ledare och samma kompisar varje gång. Vi har även en speciell verksamhet för tjejer som hellre vill vara på helgläger med andra tjejer. I vissa grupper har vi också sociala tjänstehundar som vi tar hand om och leker med. Om du vill köa för en helg-plats gör du det enklast genom att först delta i vår veckoverksamhet.


VARDAGAR

Du som är med i en vardagsgrupp kommer till oss på eftermiddagen efter skolan och stannar till morgonen därpå då du åker till skolan. Du ingår i en fast grupp enligt schema, alltid med samma ledare och kompisar. Du kan vara med i vår hundgrupp, tjejgrupp, multi-grupp eller djurgrupp. Du kommer till oss samma veckodag varje gång, antingen varje eller varannan vecka. Det går också bra att komma två veckodagar efter varandra.

Vi brukar baka, laga mat, spela sällskapsspel, datorspel och umgås med varandra. Ibland gör vi utflykter som vi tillsammans kommer överens om.


UT I LIVET

Du har också möjlighet att komma till oss och öva på vardagliga situationer och träna inför ett eget boende. Du åker till din skola eller dagliga verksamhet på dagarna och kommer till oss på eftermiddag/kväll. Fritidsaktiviteter finns för dig som vill, men ibland behöver man förstås bara vara ledig, göra egna aktiviteter eller bara ta det lugnt. Den här verksamheten har vi endast på vardagar.


Aktivera Korttidshem | Ladda ner vår lägerfolder