OM OSS

Välkommen till Aktivera. Vi har roliga läger och korttidsvistelser på helger, vardagar och under skolloven. Allt är anpassat för dig mellan 8 och 24 år med högfungerande autism och närliggande funktionsnedsättningar. Om du har en utvecklingsstörning har vi också verksamhet anpassad för dig.

Hos oss bestämmer vi tillsammans vad vi ska göra – du, vi och de andra som är med. Vi kan hitta på lite av varje beroende på väder och årstid. Till exempel kan vi bada och sola, åka till Kolmården, bowla, köra go-kart, spela Laserdome, åka till ett äventyrsbad, gå på Gröna Lund eller göra en utflykt och grilla. Vi kan också stanna på boendet om vi känner för det. Där finns bland annat Wi-Fi, datorer, tv-spel och närhet till gym.

På Aktivera gör vi ofta saker tillsammans, men du får förstås också egen tid då du kan koppla av.


Aktivera Korttidshem | Tivoli och läsningAktivera Korttidshem | Simma

VÅR IDÉ

Vi sätter barnen först – verksamheten är helt och hållet till för dem.

För att barnen och ungdomarna inte ska bli isolerade och stillasittande jobbar vi med något
vi kallar för social aktivering. De som kommer till oss ska få chansen att känna en glädje och en vänskap de kanske inte annars upplever, och dessutom få möjlighet att både koppla av och göra roliga aktiviteter. Tillsammans och varför sig.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som har funktionsvariationer så som autism och NPF men även av att arbeta med utvecklingsstörning. Varje grupp har sin specifika inriktning hos oss för att vi ska kunna möta behoven på rätt sätt.

Vår styrka är vår duktiga och kompetenta personal som har lång erfarenhet. Vi har förmåga att sätta ihop barn och ungdomar i grupper med likasinnade. Stämningen är, och har alltid varit, väldigt familjär och ledarna är bra på att få alla att trivas. Vi är flexibla och hittar gärna lösningar för våra familjer och deltagare. Och det här är också något som vi ofta får höra från nöjda familjer, barn och ungdomar.


Aktivera Korttidshem | Vykort

OM FÖRETAGET AKTIVERA

Aktivera Stockholm har funnits sedan 2004. Vi är ett svenskägt företag med säte i Stockholm. På Aktivera Stockholm tror vi på ett nära samarbete tillsammans mellan alla som är berörda: handläggaren, familjerna, barnen och ungdomarna. För att vistelserna ska bli riktigt bra planerar vi därför besök, inskolning och vistelse i samråd med er. Vi har korta beslutsvägar och är flexibla när det gäller att hitta lösningar som passar både individen och gruppen.

Vi har samarbete med kommunerna Haninge, Nynäshamn och Sundbyberg. Vi finns också
med som kundval i Nacka, Huddinge och Stockholm Stad. I Nykvarn, Salem, Södertälje, Tyresö och Värmdö är vi utvalda genom upphandling.