VILL DU TRÄFFA KOMPISAR,
GÖRA NÅGOT KUL ELLER BARA
KOPPLA AV LITEGRANN?

DÅ ÄR DU VÄLKOMMEN TILL OSS!

 

Välkommen till Aktivera. Vi har roliga läger och korttidsvistelser på helger och under skolloven, anpassade för barn och ungdomar med högfungerande autism (Aspergers syndrom) och närliggande funktionsnedsättningar.

På Aktivera gör vi aktiviteter tillsammans och ser också till att du får egen tid då du kan koppla av. Du och de andra deltagarna bestämmer tillsammans med oss vad ni vill göra. På sommaren kan vi till exempel bada och sola, åka till Kolmården, spela fotboll eller grilla. Är det vinter eller dåligt väder gör vi något annat. De senaste åren har vi bland annat varit till Tom Tits, kört go-cart och spelat Laserdome. Vi kan också stanna påboendet om vi känner för det. Här finns det bland annat trådlöst internet, datorer, tv-spel och eget gym.

Till oss kommer du på fredag eftermiddag och stannar till söndag eller till måndag morgon. De som är här samtidigt som du har ungefär samma ålder och intressen.Du kommer hit en eller två helger per månad och träffar då samma ledare och samma kompisar varje gång. Vi har även en speciell verksamhet för tjejer som hellre vill vara på helgläger med andra tjejer. Du bor modernt och bekvämt i eget rum. Du kan också dela rum med en kompis om du hellre vill det. Maten vi serverar är hemlagad.